2011-10-06 13:30:33• hírek • Szatmar.ro

Befejezi pályafutását Veron

Bejelentette visszavonulását Juan Sebastian Veron, az elmúlt másfél évtized egyik legkiemelkedőbb középpályása. Az argentin labdarúgó október 31.-én játssza majd utolsó térmérkőzését nevelőegyesülete, az Estudiantes színeiben.

Veron hazájában az Estudiantes mellett a Boca Juniorsban játszott még, majd innen került Európába, ahol Sampdoria, Parma, Lazio, Manchester United, Chelsea és Inter volt az útja. Kétszer nyert argentin, kétszer olasz és egyszer angol bajnokságot, négyszer hódította el az Olasz Kupát, egyszer az UEFA-kupát (a Parmával) és egyszer a Libertadores kupát. Az argentin válogatottban 73 meccsen kilenc gólt lőtt.

"Az El Brujito, azaz Kis Boszorkány becenévre hallgató játékos kiemelkedő egyénisége a futballnak: nemcsak hihetetlen izomzatáról, irtózatos erőnlétéről írtak méltató sorokat, hanem kifogástalan technikai tudásáról, finom cseleiről és milliméterpontos passzairól is - tökéletes ötvözete egy angol játékos harcosságának, egy német elszántságának és egy dél-amerikai labdakezelésének", írta róla a Nemzeti Sport.

Veront 2008-ban és 2009-ben választották meg Dél-Amerika legjobbjának, pályafutása során  pedig nem kevesebb, mint 117 millió eurót fizettek érte klubjai - egyedül a Manchester pengetett le érte 42,6 millió a Laziónak 2001-ben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: